ESCO

Az ESCO új kiadása 5 évvel az első indulás után jelenik meg (az 1.0 verzió 2017 júliusában indult) 2022. február 10-én egy élőben közvetített webinárium keretében.

Az eredetileg az Európai Bizottság által a jobb munkaerő-közvetítés, a személyre szabott pályaorientáció, a tovább- és átképzés támogatására kifejlesztett ESCO új verziója új foglalkozásokat és készségeket, valamint a készségkeresletnek és -kínálatnak megfelelő, átdolgozott transzverzális készséghierarchiát tartalmazza.

Emellett a digitális technológiák fejlődése olyan területeken, mint a toborzás, a karrier-támogatás és a munkaerő-piaci kutatás, megváltoztatta az ágazatot, új lehetőségeket nyitva meg a munkavállalók és képességeik, valamint a szervezetek és a toborzók egymásra találására. A mesterséges intelligencia és a gépi tanulási technikák és eszközök, mint például a nyelvi feldolgozás, a szemantikus megfeleltetés és mások, hozzájárultak a hatékonyabb és innovatívabb szolgáltatásokhoz, amelyek segítik a munkanélkülieket, a diákokat és az egész életen át tanulókat a munka világában való boldoguláshoz szükséges készségek fejlesztésében.

Az esemény visszanézhető a YouTube lejátszási listában.

További bejegyzéseink