2023. október 5-én 15. alkalommal került sor a szlovák Euroguidance központ évente meghirdetett Országos Pályaorientációs Tanácsadó Díj ünnepélyes díjátadójára Pozsonyban, a Prímási Palotában.

A pályázatot a Szlovák Euroguidance Központ a Szlovák Köztársaság Oktatási, Tudományos, Kutatási és Sportminisztériuma, a Pályatanácsadási és Karrierfejlesztési Egyesülettel és az Európai Bizottság Szlovákiai Képviseletével közösen szervezte. A pályázat célja a Szlovákiában a pályaválasztási tanácsadás területén dolgozó szakemberek leginspirálóbb kezdeményezéseinek díjazása és jó gyakorlataik népszerűsítése.

A díjazott szlovákiai szervezetek és szakemberek munkájának bemutatása mellett a szervezők lehetőséget biztosítottak arra, hogy más országok szakemberei is beszámoljanak munkájukról. Négy Közép-Kelet európai ország (Lengyelország, Szerbia, Magyarország és Csehország) képviselői mutattak be jógyakorlatokat, illetve Lengyelország esetében, ahol először került megrendezésre országos pályaorientációs tanácsadó díj pályázat, maga a pályázat lebonyolítási módja került bemutatásra.

Magyarországot Nagyapáti Anna Panna és Kerestély Dóra képviselte, akik a Középiskolások Szabadegyeteme Egyesület önkénteseiként mutatták be az Egyesület jó gyakorlatát, amellyel a 2022-ben Magyarországon szervezett Euroguidance Országos Pályaorientációs Tanácsadó Díj pályázaton elnyerte az Önkéntesekből szerveződő pályázatért járó különdíjat.

További bejegyzéseink