A workshop időpontja: 2023. február 16. 10:00-14:00

Helyszíne: 1085 Budapest Baross u. 52., 4. emelet, 401. tárgyaló

 

“Létfontosságú, hogy az ember időnként olyasmivel foglalkozzon, ami nem létfontosságú.” (Mérő László)

Nagyon hasznos gondolat ez az életben, a mindennapokban, a munkában és az iskolában egyaránt.

A workshopon bemutatásra szánt önismereti játékok segítenek, hogy a kötelezettségeink, feladataink mellett játékos formában önmagunkat és egymást is jobban megismerhessük. A gyerekek a játékokon keresztül tanulnak, fejlődnek, kapcsolódnak, közelebb kerülhetnek önmagukhoz és másokhoz is. Kimondhatnak számukra fontos gondolatokat, megfogalmazhatják érzéseiket. Ezekre az iskolai keretek között gyakran nincs lehetőségük, és ha a biztonságos családi háttér is hiányzik, akkor egy-egy ilyen játék akár életmentő is lehet.

Alkalmazhatjuk ezeket a játékokat a tanórákon, oldhatjuk velük a feszültséget, megoldást találhatunk a segítségükkel nehéz helyzetekben. Fejleszthetjük általuk önmagunk és a tanulók érzelmi intelligenciáját, közelebb kerülhetünk erősségeinkhez, erőforrásainkhoz, amelyek nehéz helyzetekben is segítenek helytállni, ezáltal növekszik az önbizalom, és egy pozitívabb énkép tud kialakulni.

Ezen a workshopon a pedagógusok betekintést nyerhetnek a játékok pozitív pszichológiai, pedagógiai  hátterébe, a játékok alapjául szolgáló általunk bevezetett iskolai programok módszertanába, valamint a játékok megismerésével, kipróbálásával saját élményeket szerezhetnek, amelyeket továbbadhatnak a gyermekeknek  is.

 

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció

 

További bejegyzéseink