Projektpedagógia

A Magyar Pedagógiai Társaság nemrég alakult Projektpedagógiai Szakosztálya 2023. november 21 –én „Projektek a pedagógiában – Pedagógia a projektekben” címmel szervezte meg online webináriumát. A rendezvényt Magócs Éva (ELTE PPK), a szakosztály alelnöke, az esemény moderátora nyitotta meg.

Az eseményen bevezető előadást tartott Pálvölgyi Lajos (ELTE PPK) a szakosztály elnöke, majd Daru Anita, tanár (II. Rákóczi Ferenc Gimnázium) és Kováts Lívia tanár (Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium) pedig a diákprojekt egy-egy jópéldáját osztotta meg a hallgatósággal.

 Vincze Beatrix (ELTE PPK) arról beszélt, hogy bár a projektpedagógiában „Nincs új a nap alatt”, és előadásában kitért arra, miért fontos a szakirodalmi tájékoztatás és tájékozódás, a motiválás, s a gyakorlati megvalósításhoz a differenciált kompetenciafejlesztés mellett a jógyakorlatok megosztása.

A szakosztály vezetősége várja a működésére vonatkozó ötleteket, témajavaslatokat, és a belépni szándékozó kollégák jelentkezését a következő e-mail címen: mptiroda@gmail.com.

A Diákprojektről bővebb információ itt található.

A webinárium, a részletes beszámoló itt megtekinthető, illetve az előadások letölthetők.

További bejegyzéseink