A pályaorientáció 3 évtizede

A pályaorientáció három évtizede címmel szervezett online szakmai konferenciát a Magyar Pedagógiai Társaság Pályaorientációs Szakosztálya és a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztálya 2023. november 9-én Janovics László volt megyei és regionális munkaügyi központ igazgató (Pécs) moderálásával.

A webinárium a munkaügyi szolgálat három évtizede alatt kialakult, kifejlesztett és működtetett munkaügyi, pálya-, és karrierépítés szolgáltatások áttekintését, illetve az elmúlt 30 év értékelését tűzte ki célul.

A rendezvény bevezető előadását Borbély-Pecze Tibor Bors, a Magyar Pedagógiai Társaság (MPT) alelnöke, és az MPT Pályaorientációs Szakosztályának elnöke tartotta.

Az előadásra reflektált Gelle Mária, a Vas Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályának szolgáltatási szakreferense és Hegedűs Pál Gábor okleveles emberierőforrás-tanácsadó, tréner, humánszolgáltatás-szakértő.

A másfél órás rendezvény alatt képet kaphattunk a hazai pályaorientáció helyzetéről 1993-tól napjainkig, a résztvevők pedig megvitatták, hogy szolgáltató szervezet-e egy munkaügyi szervezet, az aktív vagy passzív szolgáltató eszközök együtt, vagy külön-külön hasznosulnak-e jobban, illetve a nemzeti foglalkoztatási szolgálat képes-e a hálózatosodásra.

A webinárium teljes anyaga megtekinthető itt.

További bejegyzéseink