Civil szervezetek pályaorientációs gyakorlata és fejlesztései

A Tanácsadók az Életpálya Támogatásáért Egyesület (röviden T.É.T. Egyesület) az emberi erőforrás fejlesztéssel foglalkozó szakemberek olyan szakmai alapon működő érdekvédelmi közössége, mely a munka-, pálya- és karriertanácsadás, valamint a szervezeti tanácsadás szakterületén tevékenykedő tagjainak szakmai és gazdasági érdekképviseletet nyújt, valamint szakmai szolgáltatások elérésének biztosításával, a hazai és a nemzetközi „jó gyakorlatokat” megismertetésével és adaptálásával kíván hozzájárulni az emberi erőforrás tanácsadás, mint hivatás fejlesztéséhez és annak elismertetéséhez.

Rendszeres online Tanácsadó Klubjuk keretében került sor a „Szakmai életutak 30 éve és ma- Pályatanácsadók szakmai professzionalizálódása” című eseményükre 2022. november 25-én. A szakmai beszélgetést Dr. Borbély-Pecze Tibor Bors moderálta.

A rendezvény három generáció szakmai szocializációjának történetét tekintette át a munkapályatanácsadás területén a munkaügyi szervezetben. A beszélgetésben és tapasztalat megosztásban  Schalk Károlyné, munkavállalási tanácsadó, Bednárik Éva, munkavállalási tanácsadó és Szepesi Balázs, emberi erőforrás tanácsadó működött közre.

A személyes életutak kontextusában képet kaphattunk arról, hogy hogyan alakult a tanácsadó szerepe és lehetősége a változó gazdasági és társadalmi környezetben, amely alapján megfogalmazhattuk, hogy merre tart a szakma, milyen jövőképpel számolhatunk a területen.

A rendezvényt a szervezők Dr. Völgyesy Pál professzor emeritus, a munkavállalási tanácsadó szak társalapítójának emlékének ajánlotta.

A webinárium teljes anyaga itt nézhető vissza.

További bejegyzéseink