Euroguidance webinárium: Tanácsadás speciális igényűek számára

Tanácsadás sajátos nevelési igényűek részére címmel szervezett webináriumot a Euroguidance hálózat Észak- Macedón tagja 2022. október 13-án. A rendezvény apropója az Erasmus-napok (Erasmus Days) rendezvénysorozat. A webinárium angol nyelven került megrendezésre.

Az Észak- Macedón Foglalkoztatási Szolgálatának tanácsadója Simona Joveska bemutatta, hogy alakították át a bitolai épületüket, ahhoz, hogy a testi fogyatékkal élők is könnyen hozzájussanak a Foglalkoztatási Szolgálat tanácsadási szolgáltatásaihoz.

Hüseyin TaŞdeler a török Euroguidance Központ képviseletében olyan foglalkoztatáshoz kapcsolódó török jógyakorlatokat mutatott be, amely személyre szabottan nyújt támogatást a speciális igényűek részére.

Joanna Kinberger az osztrák Equalizent képzési és tanácsadó cég képviseletében a Munkához való hozzáférés mindenki számára (Accessibel Work 4 All) elnevezésű projektről tartott beszámolót. Az Equalizent különböző képzéseken és tanácsadási szolgáltatásokon keresztül támogatja a siket és nagyothalló, valamint más fogyatékossággal élő embereket abban, hogy munkát találjanak.

Végül Papdi Erika a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Mándy Iván Szakiskola képviseletében számolt be az szakiskolai jógyakorlatokról Esélyt adunk a speciális nevelési igényű tanulóknak című előadásában. A beszámoló magyar nyelvű verziója itt olvasható.

A teljes rendezvény megtekinthető a YouTube csatornán.

További bejegyzéseink