Keep in Pact projekt

A Keep in Pact projekt záró rendezvényére 2022. március 28-án délután került sor. A konferenciát teljes mértékben online szervezték meg az érdekelt felek és partnerszervezetek részvételével. A Keep in pact projekt 2019 szeptembere és 2022 márciusa között tartott. A projekt célja az volt, hogy fejlessze az élethosszig tartó pályaorientációs szolgáltatásokban dolgozó, több érdekelt fél részvételével működő partnerségek kompetenciáit.

A COVID-19 járvány hatással volt a munkaerőpiacra, ennek következtében emberek vesztették el munkahelyüket, míg mások kivándoroltak. A digitális átalakulás viszont gyorsan megváltoztatja a munkaerő-piaci ökoszisztémát és az egyének igényeit. Ezért szükséges, hogy az európai szakemberek és állampolgárok folyamatosan képezzék magukat, így alkalmazkodva a megújuló környezethez.

Az esemény moderátora Marion Seidenbinder, a Cité des métiers International hálózat munkatársa (a Keep in pact vezető koordinátora) és Pauline Boivin, a Lifelong Learning Platform projekt- és szakpolitikai koordinátora volt. A 6 partnerszervezet különböző prezentációit láthatták a résztvevők. A projektpartnerek a következők: Lifelong Learning Platform (Brüsszel, Belgium), Universcience/Cité des métiers de Paris (Franciaország), Cité des métiers of Porto (Portugália), Learning Digital (Olaszország), Agency for Science and Higher Education (Horvátország) és Cité des métiers International Network – a projekt koordináló szervezete.

A prezentációk itt letölthetők.

További bejegyzéseink