Academia projekt

Az Academia program a pályatanácsadási, pályaorientációs szakemberek nemzetközi hálózata. A hálózatot 1992-ben hozták létre, és az Európai Bizottság Petra programja finanszírozta. A tagok a gyakorlat és a kutatás világában egyaránt otthonosan mozognak, így az Academia-nak sikerült áthidalnia a gyakorlat és az elmélet között túl gyakran meglévő szakadékot.

A pályaorientáció és a tanácsadás európai dimenziójának erősítése érdekében az Academia lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy egyhetes szakmai mobilitásban vagy szakmai gyakorlaton vegyenek részt a 18 európai partnerország egyikében.

Az egyhetes szakmai mobilitás vagy szakmai gyakorlat eddig az előadásokra, a munkahelyi megfigyelésre, a csoportos megbeszélésekre és a tapasztalatcserére összpontosított.

A COVID-19 válság miatt az eseményre most online, 2021. június 30-án került sor.

Az Academia+ céljának megfelelően, amely arra irányul, hogy a pályatanácsadási, pályaorientációs szakemberek tanuljanak és profitáljanak más országok megközelítéseiből és tapasztalataiból, nemzetközi szimpóziumot szerveztek valamennyi projektpartner számára.

A rendezvényen a szervezők összefoglalták a múlt évek eseményeit, a műhelymunkák alatt pedig a résztvevők segítségével javaslatokat fogalmaztak meg arról, hogy a hálózat tagjai hogyan szeretnék folytatni a munkát az Academia+ projektben.

További információ az Academia honlapján található.

További bejegyzéseink